Product Terlaris

PRODUCT TERLARIS : PATI DELIMA DAN CUKA KURMA 100% ASLI DI BAWA DARI TIMUR TENGAH BERJENAMA "NOOR"

F.A.Q

PERSOALAN ANDA KAMI JAWAB.


1. Soalan dari pengguna dari Parit Sulong Muar dan Selangor.
      Pati Delima adalah 100% asli kenapa ada rasa madu apabila memakannya?

     Jawapan :   Kami amat suka jika bercampur dengan madu tapi kami tidak mencampurkannya kerana akan merubah keasliannya. Ini dapat di buktikan dari hasil ujian dari pihak "SIRIM"dimana tiada langsung kandungan gula di dalamnya, bukan 0.00001  tetapi 0.0  iaitu tiada langsung.
     Anda boleh mengujinya dengan menitikkan Pati delima ini di tempat tedapatnya banyak semut, anda akan lihat semut langsung tidak menghurungnya tapi cuma lalu sahaja.
     Kami akan mempamerkan hasil pemeriksaan dari "SIRIM" sedikit masa lagi.

2. Soalan dari pengguna dari batu Pahat.
        Kenapa tiada maklumat kandungan bahan pada botol produk anda yang mana ini bertentangan dengan amalan perniagaan yang berkemajuan?

     Jawapan : Terima kasih dan maaf kerana tiada maklumat dan kandungan tertera pada botol produk kami buat masa ini kerana masih di dalam prosess design label dan pengeditan maka ianya akan di lancarkan sedikit masa lagi. Kami akan war warkan di dalam laman web kami begitu juga label "Halal".

Nota : Bermula dari 7 Disember 2014
          Label Fakta Nutrisi akan di pamerkan bahagian belakang botol Pati delima juga mengandungi tanda halal, Serba sedikit khasiat dan juga aturan pemakanan.

    
Soalan oleh pengguna dari Pahang - Puan Rozieta
 Saya ada kemuskilan tentang produk ini, kenapa produk keluaran NOOR tidak mempunyai kelulusan KKM. Mohon penjelasan.

Jawapan:
Sila rujuk ke Kemeterian Kesihatan Malaysia(KKM), Barangan yang perlu berdaftar dengan KKM ialah seperti makanan herba, ubat ubatan dan kosmetik. Barangan NOOR dikelasifikasikan sebagai produk makanan dan ia adalah barangan import. Banyak syarat diperlukan bagi membolehkan ia diimport dan dipasarkan di Malaysia. Jika ia dikelasifikasikan sebagai ubat atau herba, produk NOOR tidak dapat memasuki Malaysia. Pihak kastam akan meminta kita untuk bernotifikasi dengan pihak Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan (BPFK) sebelum produk tersebut boleh diimport/dikilangkan dan dipasarkan di Malaysia. 

Satu lagi, sebagai bukti tambahan yang mana produk NOOR tidak perlu kelulusan KKM, Puan boleh lawati Portal Rasmi Kementerian Kesihatan Malaysia, bahagian soalan lazim no 12.

12.
Adakah produk makanan perlu didaftarkan di KKM?

Produk makanan tidak perlu berdaftar dengan KKM. Walau bagaimanapun produk makanan perlu mematuhi Akta Makanan 1983 dan Peraturan-Peraturan Makanan 1985.