Product Terlaris

PRODUCT TERLARIS : PATI DELIMA DAN CUKA KURMA 100% ASLI DI BAWA DARI TIMUR TENGAH BERJENAMA "NOOR"

Maklumat Syarikat

Ant Berjaya Sdn Bhd
Pengenalan
Produk Noor adalah jenama yang dikeluarkan oleh syarikat Ant Berjaya dan disahkan halal . Syarikat ini adalah sebuah syarikat milikan penuh bumiputera yang ditubuhkan pada tahun 2011. 

Syarikat ini menjalankan perniagaan yang berasaskan produk pemakanan dan amalan sunnah khususnya yang berasaskan Delima dan Kurma. insyAllah, pada masa akan datang, Habbatus Sauda dan  Zaitun akan menyusuli.

Kata Pengusaha

Bismillahirrahmaanirrahim. Allah SWT berfirman dalam Al Quran, tidak aku jadikan sesuatu dengan sia sia walaupun ulat di atas batu. 

Seperti apa yang kita ketahui, semua yang dijadikan Allah banyak manafaatnya, apatah lagi seperti apa yang disebutkan dalam Al Quran dan juga dari amalan sunnah Rasulullah. 

Pasti ada sesuatu kehebatan yang tersembunyi disebaliknya seperti buah tin, zaiton, delima, air zam zam dan lain lain.

Rasaulullullah juga sebagai contoh dan ikutan, baginda menjadi panduan seluruh umat dan juga seluruh alam. Rasulullah hanya makan makanan yang terbaik, kenapa... sebab baginda  adalah contoh paling hebat.

Marilah kita mengamalkan dan memakan makanan sunnah, ia anugerah yang luar biasa. Kenapa tunggu sakit baru tanya sana tanya sini cari penawar sedangkan Allah dan Rasulnya sudah mendedahkan segala keajaibannya.


Amalkan sunnah dengan niat cintakan Rasulullah, dengan mengikut sunnah juga Allah SWT akan memberi ganjaran 100 pahala syahid dan yakinlah, mengamalkan sunnah ada keberkatan.

 Matlamat kami.
Tiada apa yang lebih utama selain penghambaan kepada Allah Subhanallah dengan menyanjung segala suruhan Nya. Matlamat kami juga menjadikan sunnah sebagai ikutan dan amalan. 

Berniaga sambil berdakwah dan membantu sahabat yang dalam kesusahan samada dari segi keewangan atau dari sudut kesihatan.


Mengalakkan  dan memberi panduan saudara seIslam untuk berniaga menurut landasan Islam, bila ekonomi umat Islam kukuh, Islam juga kuat. Mudah mudahan dapat melahirkan dermawan dan penzakat yang hebat.


Menjalinkan silaturrahim sesama peniaga, mereka yang perlukan rawatan, mengekalkan kesihatan dan juga yang memerlukan bantuan.

Mudah mudahan usaha yang murni ini mendapat rahmat dan keberkatan dari Allah subhanallah. Aamiiin.